The New York Times'ın 2023 yılında seçtiği en iyi 10 kitabı

The New York Times'ın 2023 yılında seçtiği en iyi 10 kitabı tanıtan bir özet gibi görünüyor. Her kitap, farklı yazarlar tarafından yazılmış ve çeşitli konuları kapsayan benzersiz hikayelere sahip. İşte bu kitapların kısa özetleri:





"The Bee Sting" - Paul Murray: İrlandalı bir ailenin trajikomik hikayesini anlatan bir roman. 2008 mali krizinin ardından yaşanan düşüş ve aile fertlerinin kendi problemleri ile mücadelesini ele alıyor.


"Chain-Gang All-Stars" - Nana Kwame Adjei-Brenyah: İlk romanında, televizyonda özgürlük için dövüşen idam mahkumlarının hikayesini anlatan bir distopik hiciv.


"Eastbound" - Maylis de Kerangal: Trans Sibirya trenindeki Rus askeri Alyoşa'nın hikayesini anlatan kısa bir lirik roman. Askerden kaçış ve bir Fransız kadınla kurulan tuhaf bir ortaklık içeriyor.


"The Fraud" - Zadie Smith: 19. yüzyıl Londra'sında geçen, bir soyluyu taklit etmekle suçlanan bir kişinin hikayesi. Çeşitli sosyal sınıflardan karakterleri ve dönemin edebi kültürünü ele alıyor.


"North Woods" - Daniel Mason: Batı Massachusetts'teki ıssız bir evde geçen ve 300 yıl boyunca süren bir hikayeyi anlatan iddialı bir roman. Çeşitli karakterler ve dönemler arasında bağlantılar kuruyor.


"The Best Minds" - Jonathan Rosen: Yale Hukuk Fakültesi'nde şizofreniye bakışı değiştiren Michael Laudor'la olan dostluğunu anlatıyor. Daha sonra trajik bir olayla sonuçlanan bu dostluk, delilik ile dahilik arasındaki çizgiyi sorguluyor.


"Bottoms Up and the Devil Laughs" - Kerry Howley: Milli güvenlik kurumu çalışanlarının hikayelerini anlatan, Reality Winner adlı bir kadının hikayesine odaklanan bir kitap.


"Fire Weather" - John Vaillant: 2016'da Kanada'nın Alberta eyaletindeki Fort McMurray'de yaşanan yangınların hikayesini anlatıyor.


"Master Slave Husband Wife" - Ilyon Woo: 1848'de köle çift Ellen ve William Craft'ın kaçış hikayesini anlatan bir eser.


"Some People Need Killing" - Patricia Evangelista: 2016-2022 arasında Filipinler'de gerçekleşen yargısız infazları ve Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte'nin dönemini anlatan bir kitap.


Bu özetler, her bir kitabın benzersiz hikayesini ve çeşitli türlerdeki anlatımını yansıtıyor.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال