Özgünlük Kültürü Nasıl Oluşturulur ? Fırsat ve Destek Verilirse Herkes Yenilik Yapabilir | Adam Grant




     





İş büyümesi için taze, yenilikçi düşünce esastır ve çoğu insan - sadece birkaç yetenekli "vizyoner" değil - bunu yapabilir. Wharton Okulu'ndan Adam Grant, araştırması bu beceriyi bir uyumsuzluk kültürü oluşturarak kuruluşunuzda geliştirebileceğinizi gösteriyor.


Çalışanlara hayal güçlerini serbest bırakma yetkisi vererek başlayın: Çok sayıda farklı fikir, eninde sonunda en kaliteli fikirleri verecektir. İnsanların çok sayıda yeni ürün, strateji veya çözüm hayal etmesine yardımcı olmak için, örneğin onları bir rakibin zihniyetini benimsemeye teşvik edin ve özel olarak fikir üretmelerini sağlayın (grup beyin fırtınası çoğunluğun zevkine uyma eğilimindedir).

Pek çok fikir ortaya çıktıktan sonra, hangisinin peşine düşeceğiniz konusunda doğru insanlardan geri bildirim alın: kazananları tespit etme geçmişine sahip diğer yenilikçiler. Hatta en iyi fikirleri bulmak için bir yarışma düzenleyebilir ve emsal hakemlerin ve diğer konu uzmanlarının başvuruları incelemesini ve iyileştirmeler önermesini sağlayabilirsiniz.

Bir özgünlük kültürünü sürdürmek, onu inşa etmek kadar önemlidir. Bu nedenle, (karar vermeyi geliştirebilen) kültürel uyum ile yaratıcı muhalefeti (güçlü bir kültürün bir kült haline gelmesini engelleyen) dengelemeye de odaklanın. Uzun vadede, harika fikirleri masaya getiren şey, ikisinin birleşimidir.



Dünyada orijinalliğin öleceği bir yer varsa , onu bulmayı başardım. Bürokrasinin nihai kalesinde yenilik ve değişimi serbest bırakmakla görevlendirildim. İnsanların varsayılanları sorgusuz sualsiz kabul ettiği, açıklama yapmadan kurallara uyduğu ve demode olduktan çok sonra bile geleneklere ve teknolojilere sarıldığı bir yerdi: ABD Donanması.

Ama birkaç ay içinde, donanma özgün bir şekilde patlıyordu ve benim yaptığım hiçbir şey yüzünden değil. Büyük bir inovasyon görev gücü başlattı ve en son teknolojiye ayak uydurmak için Silikon Vadisi'nde bir Savunma Bakanlığı karakolunun kurulmasına yardımcı oldu. Şaşırtıcı bir şekilde, bu değişiklikler donanmanın komuta ve kontrol yapısının tepesinden gelmedi. En alttan, yirmili ve otuzlu yaşlarındaki bir grup kıdemsiz subay tarafından başlatıldılar.

Yazının devamı ..




Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال