Hayat Dalgalar Gibi Üstümüzden Geçecek



Türk şair ve siyasetçi Bülent Ecevit'in gençlik dönemine ait mektuplarının yayımlandığı bir kitap hakkında bilgi veriyor. Kitap, Ecevit'in Robert Kolej'den mezun olduktan sonra Ankara'da çalışmaya başladığı yıllarda, İstanbul'daki en yakın arkadaşı olan Tunç Yalman'a yazdığı mektupları içeriyor. Mektuplar, 1944-46 yılları arasında yazılmış ve Ecevit'in arkadaşlık ve aşk gibi duygulara verdiği değeri gösteriyor. Ayrıca, Ecevit'in genç yaşlarda başlayan iletişim yeteneği ve sıcaklığına da işaret ediyor.


Ecevit, mektuplarında esprili ve zeki bir üslup kullanıyor. Kelime oyunları yaparak ve samimi bir dil kullanarak duygularını ifade ediyor. Kitapta, Ecevit'in entelektüel ve kibar kişiliğinin yanı sıra, şiir ve çeviri konusundaki yeteneklerine de değiniliyor. Şair Rabindranath Tagore ve T.S. Eliot'un eserlerini Türkçeye çeviren Ecevit, aynı zamanda Sanskritçe öğrenmeye kadar ilerleyen bir dil tutkusuna sahip.

Ecevit'in gençlik yıllarında yazdığı bu mektuplar, onun hayatı ve düşünceleri hakkında derin bir bakış sunuyor. Kitap, Alper Çeker tarafından derlenmiş ve Timaş Yayınları tarafından "Hayat Dalgalar Gibi Üstümüzden Geçecek" adıyla yayımlanmış. 368 sayfalık bu eser, Ecevit'in hayatının ve Türk edebiyatının önemli bir parçasını oluşturuyor.






Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال